Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x

Vis eten is gezond

 

Reeds jaren wordt er door voedingsdeskundigen op gehamerd dat het eten van vis een positief effect heeft op de gezondheid. Door het eten van vis krijgt het lichaam  belangrijke stoffen als Omega-3 vetzuren en voldoende onverzadigde vetzuren tot zijn beschikking.

 

Onverzadigde vetzuren brengen het cholesterolgehalte van het lichaam omlaag waardoor de kans op hart- en vaatziekten  verminderd.

 

Omega 3 vetzuren vullen tevens een belangrijke rol bij de functie van onze hersenen. Het onderzoek tussen deze stoffen en het functioneren van onze hersenen is in volle gang en de eerste resultaten liegen er niet om:

* Het denkvermogen wordt in positieve zin beinvloed.

* Positieve beinvloeding op aanpassings- en leerproblemen bij kinderen.

 

Omdat ons lichaam Omega 3 vetzuren niet zelf kan aanmaken wordt door voedingsdeskundigen het advies gegeven minimaal 2 keer per week vis te eten.

 

Vooral de visssoorten makreel, paling en haring bevatten een hoge dosering Omega-3.